Απονομή διπλωμάτων στους πρώτους αποφοίτους του διατμηματικού μεταπτυχιακού "Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας"

Απόφοιτοι LENGEN 1
Απόφοιτοι LENGEN 2
Σάββας Καλεντερίδης
Λιάνα Γούτα

Απονομή διπλωμάτων στους πρώτους αποφοίτους του διατμηματικού μεταπτυχιακού "Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας"

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ., έγινε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου η απονομή των διπλωμάτων στους πρώτους 35 αποφοίτους του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας» από την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, καθηγήτρια κα Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, και τον Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, καθηγητή κ. Παναγιώτη Πρίνο. Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο πρώην Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, καθηγητής κ. Γιώργιος Δέλλιος, και ο πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, καθηγητής κ. Χρήστος Αναγνωστόπουλος, καθώς επί της κοσμητείας του πρώτου και της προεδρίας του δεύτερου ιδρύθηκε το εν λόγω μεταπτυχιακό.

Το μεταπτυχιακό αυτό λειτουργεί για δεύτερη χρονιά φέτος. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, με έντονο τεχνοκρατικό χαρακτήρα, που προσφέρεται από τη Νομική Σχολή και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.. Το παρακολουθούν απόφοιτοι Νομικών και Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας και συνδυάζει εξειδικευμένες γνώσεις νομικής και μηχανικής στο διεπιστημονικό αντικείμενο της Ενέργειας.

Την εκδήλωση της απονομής των διπλωμάτων άνοιξε ο τιμώμενος ομιλητής κ. Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος, σε μια εμπεριστατωμένη διάλεξη, παρουσίασε τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τις επιπτώσεις τους στην αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας και της Κύπρου. «Η Ελλάδα δικαιούται ένα όραμα», κατέληξε ο κ. Καλεντερίδης με αφορμή τις τεράστιες προοπτικές που προσδίδει στη χώρα η αξιοποίηση των κοιτασμάτων της.

Το διεπιστημονικό αυτό μεταπτυχιακό στηρίζεται και στην πολύτιμη τεχνογνωσία που του παρέχουν στελέχη της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΔΕΣΦΑ, του TAP, της ΑΚΤΩΡ, της Archirodon, της Vattenfall, της Energean, της Βορειοελλαδικής Αειφορίας ΑΒΕΕ,  της PROMAS Α.Ε., της Θερμοκήπια Σαββίδη Α.Ε., του Greek Energy Forum, των δικηγορικών εταιριών «Ποταμίτης Βεκρής» και «Ρόκκας και Συνεργάτες», και φυσικά των ΕΛΠΕ. Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτισε τους αποφοίτους εκ μέρους των ΕΛΠΕ η κα Λιάνα Γούτα, Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου. Υπενθυμίζουμε ότι, στις 22 Νοεμβρίου, το Α.Π.Θ. υπέγραψε σύμφωνο επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας με τα ΕΛΠΕ.

https://www.youtube.com/watch?v=ZSqrFw5NCS4