Θερινό σχολείο "Current developments on financial crime, corruption and money laundering: European and international perspectives”, 3-11 Ιουλίου 2019

 

Θερινό Σχολείο
«Σύγχρονες εξελίξεις στα πεδία του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς, και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες: Ευρωπαϊκές και διεθνείς προοπτικές» /
 
 “Current developments on financial crime, corruption and money laundering: European and international perspectives”
 
Το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. (http://anti-corruption.law.auth.gr/), μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ., διοργανώνει εντατικό θερινό σχολείο διάρκειας 8 ημερών, γύρω από τις σύγχρονες εξελίξεις στα πεδία του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για συμμετέχοντες οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στα εν λόγω αντικείμενα.
 
Το θερινό σχολείο θα λάβει χώρα στις 3-11 Ιουλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα εστιάζει στις σύγχρονες εξελίξεις βασικών ζητημάτων για την καταπολέμηση της διεθνούς απάτης, της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, των διεθνών και ευρωπαϊκών μηχανισμών και διαδικασιών καταπολέμησης της απάτης κ.λπ. Μεταξύ άλλων, θα μελετηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την Οδηγία για την απάτη κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, τον Κανονισμό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και την Οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η οποία επίσης τέθηκε σε ισχύ πρόσφατα. Επίσης θα εξεταστούν διάφορα ζητήματα από τα πεδία της ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων και δήμευσης, των εξωχώριων εταιριών, της διαφθοράς κ.λπ.
 
Μεταξύ των εισηγητών περιλαμβάνονται οι:
 
·                  Prof. Lorena Bachmaier-Winter (Complutense University of Madrid, Spain)
 
·                  Ass. Prof. Pedro Caeiro (University of Coimbra, Portugal)
 
·                  Dr. Peter Csonka (EU Commission, Head of Unit Criminal Law)
 
·                  Prof. Thomas Elholm (University of Copenhagen, Denmark)
 
·                  Prof. Valsamis Mitsilegas (Queen Mary University, London, UK)
 
·                  Prof. Helmut Satzger (LMU University Munich, Germany)
 
·                  Αναστάσιος Βαλτούδης, Καθηγητής (ΑΠΘ)
 
·                  Αθηνά Γιαννακούλα, Δρ. Νομικής (ΑΠΘ)
 
·                  Ιωάννης Ιγγλεζάκης, Αν. Καθηγητής (ΑΠΘ)
 
·                  Μαρία Καϊάφα-Γκμπάντι, Καθηγήτρια (ΑΠΘ)
 
·                  Ιωάννης Ναζίρης, Δρ. Νομικής (ΑΠΘ)
 
·                  Θεόδωρος Παπακυριάκου, Επικ. Καθηγητής (ΑΠΘ)
 
·                  Κατερίνα Σαββαΐδου, Επικ. Καθηγήτρια (ΑΠΘ)
 
·                  Κωνσταντίνος Χατζηκώστας, Λέκτορας (ΑΠΘ)
 
·                  Νίκος Χατζηνικολάου, Δρ. Νομικής (ΑΠΘ)
 
 
 
Το λεπτομερές πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.
 
Με την ολοκλήρωση του θερινού σχολείου θα χορηγηθεί  στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό επιμόρφωσης με πιστωτικές μονάδες (ECTS).
 
Όλα τα μαθήματα θα διδαχθούν στα αγγλικά. Αν και δεν απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να κατέχουν επαρκώς την αγγλική γλώσσα ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.
 
Τα μαθήματα θα λάβουν χώρα στο αμφιθέατρο ΙΙΙ του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) ΑΠΘ https://kedea.rc.auth.gr/ - (https://goo.gl/maps/mQZNNt7P7FHP6r3u6).   
 
Αιτήσεις
 
Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 26/3 μέχρι 20/6/2019 και μόνο ηλεκτρονικά εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης http://www.diaviou.auth.gr/summer_school_financial_crime_2_gr.
 
Κόστος συμμετοχής
 
Το κόστος συμμετοχής είναι € 350 και καλύπτει τα δίδακτρα, το υλικό των μαθημάτων, το πιστοποιητικό επιμόρφωσης, ελαφρά γεύματα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων από τις παραδόσεις, και συμμετοχή στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.
 
Προσφέρεται ειδική τιμή διδάκτρων “early bird”  € 300 για όλους όσους εγγραφούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2019.
 
Πιστωτικές μονάδες
 
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Από το πρόγραμμα χορηγούνται 3,5 μονάδες ECTS μετά την επιτυχή συμμετοχή στην τελική γραπτή εξέταση.
 
 
Τύπος δράσης: