4ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης - ELSA Greece

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ,

 

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη να σας ανακοινώσουμε πως έχει δημοσιευθεί το κάλεσμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον 4ο Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης της ELSA Greece.

Η ELSA Greece (Eυρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδας) αποτελεί το ελληνικό παράρτημα της ELSA (European Law Students Association). Η ELSA είναι ο μεγαλύτερος, ανεξάρτητος, μη πολιτικός οργανισμός φοιτητών Νομικής και νέων δικηγόρων και προσφέρει στα μέλη της τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν καινούργιες ικανότητες στο πεδίο της νομικής επιστήμης.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης (ΕΔΕΔ) της ELSA Greece, αποτελεί, μία από τις δυνατότητες αυτές που προσφέρει η ELSA Greece στα μέλη της και συνιστά τον μοναδικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης που προσομοιώνει την διαδικασία ενώπιον ελληνικών δικαστηρίων.

Απευθύνεται σε φοιτητές και των τριών Νομικών Σχολών της χώρας. Το 2018 θα λάβει χώρα για 4η συνεχή χρονιά, για πρώτη φορά στην Αθήνα, κατά τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου.

Για πρώτη φορά επίσης στην 4η έκδοση του ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης θα προσομοιώσει δύο αντί για μία Εικονικές Δίκες: μία Εικονική Δίκη ενώπιον Ποινικού Δικαστηρίου και μία Εικονική Δίκη ενώπιον Διοικητικού Δικαστηρίου, με δύο υποθέσεις ανεξάρτητες μεταξύ τους.

Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον 4ο ΕΔΕΔ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 24 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 23.59.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό θα υποβάλλονται φέτος ατομικά, ενώ δίνεται η δυνατότητα δήλωσης προτεινόμενων συμπαικτών. Η φόρμα για την υποβολή αίτησης συμμετοχής βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://goo.gl/forms/NlYw4ShgSkH2b7XA3

Συνημμένες μπορείτε να βρείτε τις Περιλήψεις των Υποθέσεων Εργασίας των δύο Εικονικών Δικών που θα προσομοιωθούν φέτος στο πλαίσιο του 4ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης καθώς επίσης και τους Όρους διεξαγωγής της 4ης έκδοσης του διαγωνισμού.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνήσετε:

α) με τον Ειδικό Συνεργάτη Εικονικών Δικών της ELSA Greece, Κωνσταντίνο Λιάρο, στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mootcourts@elsa-greece.org ή

β) με τον Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων της ELSA Greece, Παναγιώτη Βιόπουλο, στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: vpaa@elsa-greece.org

Για να μένετε ενημερωμένοι για την πορεία της διοργάνωσης του Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης της ELSA Greece, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο στο Facebook:

Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης - National MCC ELSA Greece : https://www.facebook.com/moot.court.elsa.greece/

Μην χάσετε την ευκαιρία να αποτελέσετε μέρος της ιστορίας του Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης της ELSA Greece, που το 2018 επεκτείνεται, αλλάζει τόπο διεξαγωγής, καινοτομεί!