Διεθνής Διαγωνισμός Εμπορικής Διαμεσολάβησης

Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) στο Παρίσι διοργανώνει ετησίως, κάθε Φεβρουάριο, Διεθνή διαγωνισμό σε θέματα Εμπορικής Διαμεσολάβησης με συμμετοχή προπτυχιακών φοιτητών Νομικής από διάφορα πανεπιστήμια και επαγγελματικών διαμεσολαβητών. Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ συμμετείχε για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό τον Φεβρουάριο 2013 με ομάδα τεσσάρων φοιτητών, με την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών και της κας Αντιπρυτάνεως και με ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το μέλλον. Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν περίπου 500 φοιτητές από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Νομικής του ΑΠΘ ήρθε αντιμέτωπη με τις ομάδες φοιτητών από τα πανεπιστήμια του Πεκίνου, του Χιούστον και της Οττάβας του Καναδά. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για τους φοιτητές που συμμετείχαν, στους οποίους ανοίχθηκαν νέοι ορίζοντες.

Επίσης, στο διάστημα 18-21 Φεβρουαρίου 2015 η Νομική Σχολή του ΑΠΘ συμμετείχε στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό της INADR (International Academy of Dispute Resolution) μεταξύ Νομικών Σχολών, ο οποίος φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις των Νομικών Σχολών των Πανεπιστημίων BPP και UCL στο Λονδίνο, εκπροσωπούμενη από τρεις φοιτητές (δύο εν ενεργεία προπτυχιακούς φοιτητές και μία άρτι αποφοιτήσασα φοιτήτρια). Υπεύθυνοι προετοιμασίας ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής Ρήγας Γιοβαννόπουλος και η Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κα. Ελένη Κολτσάκη. Η ομάδα της Νομικής του ΑΠΘ πέτυχε εξαιρετική επίδοση, μεταξύ 65 νομικών σχολών, και έλαβε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται στον Ομότιμο Καθηγητή κ. Λάμπρο Κοτσίρη (lkotsir@law.auth.gr).