Διεθνές SUMMER SCHOOL στη Νομική φέτος το καλοκαίρι με θέμα: "ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ"

Διεθνές summer school στη Νομική φέτος το καλοκαίρι με θέμα:

«ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το Διεθνές Οικονομικό Σύστημα σε Κρίση»

Φέτος το καλοκαίρι, με το πέρας της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου, έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα διεθνές summer school, που θα γίνει εδώ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, στην αίθουσα "Κωνσταντόπουλος" του 1ου ορόφου, το οποίο οργανώνει το Ίδρυμα Καλλιόπη Κούφα για την προαγωγή του Διεθνούς Δικαίου και την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό την αιγίδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το summer school διεξάγεται από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου 2019.

Στο πρόγραμμα θα διδάξουν καταξιωμένοι επιστήμονες στον κλάδο τους, με κεντρική θεματική την κρίση του διεθνούς οικονομικού συστήματος στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι σήμερα δεδομένο ότι ο κόσμος αλλάζει ραγδαία και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, αν όχι αποκλειστικά, στην εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας. Το άνοιγμα των αγορών παγκοσμίως και η ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων έχουν ανατρέψει τις ισορροπίες που δημιουργήθηκαν στον κόσμο μετά τον 2o Παγκόσμιο Πόλεμο. Χώρες που μέχρι χτες δεν βρίσκονταν καν στον οικονομικό χάρτη, σήμερα παίζουν κεντρικό ρόλο στο διεθνές οικονομικό σύστημα. Άλλες χώρες, όπως η δική μας, που βρέθηκαν στο κέντρο της Ευρώπης και στο στενό κύκλο των αναπτυγμένων κρατών, σήμερα βιώνουν μια βαθιά κρίση που απειλεί το διεθνές status τους.

Το πρόγραμμα θα ασχοληθεί ειδικότερα με τις βασικές πτυχές του διεθνούς οικονομικού συστήματος, που είναι το διεθνές εμπόριο, οι ξένες επενδύσεις, οι διεθνείς χρηματοδοτήσεις και η αναπτυξιακή συνεργασία. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο νέο ρόλο των τριών βασικών παικτών του διεθνούς οικονομικού συστήματος, που είναι η Ε.Ε., οι ΗΠΑ και η Κίνα, από την οποία μάς κάνει την τιμή να συμμετέχει διακεκριμένος καθηγητής και πρώην ανώτατος δικαστής.

Την επιστημονική διεύθυνση του προγράμματος έχει ο αν. καθηγητής της Νομικής κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ:

http://www.koufafoundation.org/faculty-and-timetable-2017/

Γλώσσα του summer school είναι τα αγγλικά. Σε αυτό συμμετέχουν παραδοσιακά πολλοί φοιτητές από ξένα Πανεπιστήμια. Φέτος θα έχουμε φοιτητές και από την Αργεντινή. Το περιβάλλον του summer school είναι αυθεντικά διεθνές.

Για να εγγραφείτε, επισκεφθείτε την κατωτέρω διεύθυνση:

http://www.koufafoundation.org/apply/

Συνημμένα αρχεία: